Belangrijke voordelen met nieuwe spectrophotometer

6 juni 2017

PPG de wereldwijde innovatieve producent van coatings, waaronder NEXA AUTOCOLOR, verrast de utomotive refinish industrie opnieuw met de ontwikkeling van enkele belangrijke technische verbeteringen aan de reeds zeer populaire reeks RAPIDMATCHTM spectrofotometers.

De RAPIDMATCH™ XI beschikt over verschillende nieuwe marktleidende kenmerken die PPG aan enkele geselecteerde key accounts voor een eerste kennismaking zal presenteren. Het is een volgende stap in een serie innovaties in de soft- en hardware van kleuridentificatie hulpmiddelen van PPG. 

Dit nieuws is bekend gemaakt door Denise Lu, PPG global marketing director. Hoewel details nog niet vrij gegeven worden, geeft Lu aan: “We hebben enkele zeer belangrijke aanpassingen ontwikkeld die onze kleuridentificatie hulpmiddelen naar een nieuw niveau optillen. Onze klanten zullen hier de vruchten van plukken. Op dit moment is onze apparatuur voor kleurmanagement, kleuridentificatie en het samenstellen van kleurrecepten al zeer efficiënt en accuraat. Ze worden overal ter wereld dagelijks in schadeherstelbedrijven gebruikt. Met de lancering van de RapidMatch XI zullen we de schadeherstellers een nóg gebruiksvriendelijker en meer productieve spectrofotometer van zeer hoge kwaliteit aan kunnen bieden”. 

Het is de derde generatie spectrofotometer en is exclusief voor PPG ontwikkeld om autoschadeherstel nog meer te verbeteren. De innovatieve spectrofotometer meet in elf hoeken de kleur en in vijf hoeken het effect, oftewel door te meten in totaal zestien hoeken wordt de juiste kleur bepaald. Dit alles onder blue-enhanced LEDs. Een groot voordeel voor de klant is dat hij real time een digitale kleurenfoto van zijn ingemeten kleur ziet. 

“PPG wil haar Refinish klanten de hoogste kwaliteit in kleurovereenkomst kunnen bieden. We zijn er dan ook trots op dat we zo’n lange historie hebben in het overbrengen van onze grote kennis van kleuren in onze kleurhulpmiddelen en technologie”, concludeert LU. De RapidMatch XI zal in de komende maanden in Europa, Azie en Afrika worden geïntroduceerd.

Share